Призовавам управляващите да спрат срамното делкане! Незабавно да се разследва 

...
Призовавам управляващите да спрат срамното делкане! Незабавно да се разследва 
Коментари Харесай

Пеевски: Призовавам управляващите да спрат срамното делкане! Незабавно да се разследва дефицитът на инсулин в страната

Призовавам ръководещите да спрат срамното делкане! Незабавно да се разследва  дефицитът на инсулин в страната.

За неотложно следствие на недостига на инсулин в страната алармира и.ф. основен прокурор, основният секретар на Министерство на вътрешните работи и шефът на ДАНС, съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Сигналът е подаден откакто пациентски организации сигнализираха медиите

и институциите за невъзможността на инсулинозависими да открият в аптечната мрежа животоподдържащите лекарства ”, се споделя в позиция на Делян Пеевски.

“Със своето отношение властта основава животозастрашаваща обстановка за хиляди български жители, измежду които и доста деца. Недопустимо е Министерство на здравеопазването да пренебрегва и подценява казуса, очаквайки ротацията или друга персонална полза за министъра си.

Докато министри, водачи и политици срамно си делкат властта, хората страдат от изчезналата отговорност на страната. А това е най-важната роля на политиците, която им е вменена от гласоподавателите и чието доверие в този момент е предадено, поради персонални интересчийски домогвания за по-големи проценти от властта.

Призовавам ръководещите да спрат срамното делкане.

Да стартират да чуват проблемите на хората и да ги вземат решение. Какъв е смисълът да има държавно управление, в случай че министрите не са прислужници на народа!? Не го ли сторят неотложно, народът няма да им елементарни и ще ги накаже!

 

SafeNews напомня, че родители на деца от Ловеч не съумяват да открият животоподдържащите медикаменти. Въпреки възбраната за експорт, към 10 медикамента не престават да са дефицитни – и изчезват за часове, откакто бъдат доставени в аптеките. Наши екипи направиха инспекции в няколко града. Потърсихме отговори и от министерството на опазването на здравето.

Борислав Герганов търси инсулин за детето си в следващата аптека в Ловеч. Но удря на камък.

„ Директно ни излъгаха, идвал съм доста пъти, към този момент съм се отказал да диря в град Ловеч “, изясни той.

Освен „ Актрапид “ и „ Тресиба “, липсващ се оказва и трети тип инсулин – „ Фиасп “. Проверяваме може ли тези медикаменти да се намерят в различен по-голям регионален град – Пловдив.

 

Източник: Движение за права и свободи

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News
Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР